El diari alemany Telepolis ha carregat amb duresa contra l'Estat Espanyol per la judicialització i la repressió amb què està responent el govern davant el conflicte català. En un article titulat "Espanya: no importa qui governi, la resposta és sempre la repressió", el rotatiu lamenta la mala gestió política que està fent tant Pedro Sánchez com els seus antecessors i denuncia la campanya electoral anòmala que viu el país. 

"Al govern socialista li agrada parlar de diàleg, però a la vegada aplica repressió contra els catalans", critica l'article. En aquest sentit, el diari creu que judicialitzar el procés ha estat una mala estratègia i qualifica d'"absurds" els judicis que s'estan duent a terme contra els independentistes. 

"Ara diuen que formen part d'una organització criminal, a Quim Torra se l'acusa de desobediència per no retirar llaços grocs... I en aquests casos el poder judicial és molt ràpid", insinua el diari alemany. A més, considera que la Junta Electoral Central (JEC) no és competent per obrir aquest tipus de causes i recorda que "els tres partits amb majoria parlamentaria donen suport als presos polítics". 

telepolis

"La Junta Electoral ha demostrat la seva parcialitat"

L'article del Telepolis assegura que les accions de la JEC són il·legals i parcials: "Sense cap fonament jurídic la JEC ha intentat excloure Carles Puigdemont de les eleccions europees. El Ministeri Públic era molt conscient que no hi havia motius per excloure'l: ni a ell, ni a Clara Ponsatí, ni a Toní Comín".

Finalment, el diari alemany celebra que el president i els consellers a l'exili puguin participar en els comicis europeus que se celebraran el proper diumenge i recorda que hi ha una demanda oberta de Carles Puigdemont contra els membres de Cs i el PP a la JEC que li van negar el seu dret a presentar-se.