El diari alemany Telepolis, de tendència esquerrana, titula avui en una crònica sobre les dures penes de presó que es demanen als independentistes catalans, dient que "és una acusació penal demencial contra els catalans i sense fonament jurídic".

La crònica recull la valoració de l'exlletrat del Tribunal Constitucional espanyol Joaquín Urías, que creu que el que està fent la Fiscalia General de l'Estat és "tirar benzina al foc". "Exigir 25 anys de presó per a Junqueras, i 17 per als Jordis i Forcadell és absolutament excessiu. És una bogeria sense una base legal plausible, i genera odi", afegeix. 

Telepolis afirma que el delicte de rebel·lió "és un invent d'Espanya", que ni Alemanya ni Bèlgica accepten. Recorda que el president Carles Puigdemont està exiliat a Bèlgica, després de passar pels tribunals alemanys, i que allà gaudeix de total llibertat. Atribueix a aquesta dificultat de tenir tots els protagonistes el fet que l'acusació intenti presentar ara Oriol Junqueras com a màxim responsable de la hipotètica rebel·lió, però ho titlla "d'absurd" perquè no era pas el president.

Telepolis

El diari alemany és especialment crític amb la Fiscalia General de l'Estat. "La Fiscalia, a diferència del que diuen els jutges de tota Europa, està comprant al jutge Pablo Llarena el conte de fades de la violència", assenyala. Afegeix que el relat de la violència és "una gran trampa", perquè quan es va declarar la independència fa un any és evident que "no hi va haver violència per imposar la República".

Segons Telepolis, "una de les absurditats" de l'acusació és també que es demanin fortes penes de presó per a la presidenta del Parlament Carme Forcadell, per Jordi Sànchez i per Jordi Cuixart, "quan no tenien cap capacitat de govern" perquè no formaven part de l'executiu.