Izquierda Unida de Rincón de la Victoria (Màlaga) ha denunciat aquest dilluns la participació del colpista i ex-tinent coronel de la Guàrdia Civil, Antonio Tejero, en els actes del 12 d'octubre que la policia espanyola va celebrar en aquest municipi malagueny.

El portaveu del partit, Pedro Fernández Ibar, ha assenyalat en un comunicat que Tejero va acudir a la missa en honor a la patrona de la Guàrdia Civil, que va oficiar en el nucli de La Cala del Moral el seu fill, Ramón Tejero, que és el cura de la parròquia.

Fernández Ibar ha indicat que Tejero va compartir bancada amb Antonio Fernández, primer tinent d'alcalde del PP, i ha precisat que van acudir a l'acte altres consellers populars, de Ciudadanos i del PSOE, "als qui sembla que no els va incomodar la presència de Tejero".

El portaveu d'IU ha anunciat que la diputada al Congrés de Podemos Eva García Sempere traslladarà aquest assumpte al Parlament espanyol i exigirà al govern espanyol "tot tipus d'explicacions, igual que es va fer amb el cas de Billy el Niño, quan va participar en un acte de la Policia".

"No entenem com la Guàrdia Civil o la Policia es poden rodejar de colpistes o de torturadors, això és inadmissible en una democràcia", ha insistit el portaveu d'IU.

Celebració del 33è aniversari del 23-F

Més de quatre anys enrere, ja va sortir a la llum que Antonio Tejero havia celebrat el 33è aniversari de l'intent del cop d'estat que ell mateix va liderar el 23 de febrer de 1981 en una caserna de la Guàrdia Civil a Valdemoro (Madrid). Aquella festa, que va comptar amb una paella i una exhibició del material usat en aquella jornada, va suposar el cessament del fill del colpista Antonio Tejero Díez, qui era tinent coronel de la Guàrdia Civil, tot i que poc temps després l'Audiència Nacional el va restituir. A la celebració hi van acudir agents que estaven de servei i també altres agents que van participar en l'intent del cop del 23-F.