El ple del Tribunal Constitucional ha acordat per unanimitat no admetre a tràmit els recursos d'empara de Carme Forcadell, Oriol Junqueras i Raül Romeva que recusen a tots els magistrats del Constitucional. Les actuacions raonen que "la recusació formulada no té substantivitat jurídica i no és creditora d'una decisió sobre el fons". Per això, segons la jurisprudència constitucional, "les recusacions que es formulen contra tot el col·legi de magistrats són impertinents i abusives i han de ser rebutjades sense més ni més".

Els líders independentistes van presentar la sol·licitud de recusació acusant-los de falta d’imparcialitat per resoldre el recurs d’empara contra la sentència del Suprem. El TC tenia pendent resoldre aquestes sol·licituds després que dimarts passat rebutgés suspendre de forma cautelar les condemnes a Jordi Sànchez, Jordi Cuixart, Dolors Bassa, Jordi Turull, Josep Rull i Joaquim Forn de la sentència de l'1-O. L’alt tribunal conclou que la recusació formulada “està mancada de substantivitat jurídica i no és creditora de la decisió sobre el fons”.

A més, creu que les peticions —que afecten tot el TC— “són impertinents i abusives i s’han de refusar sense més”. També considera que acceptar-les implicaria una desqualificació de tot el TC, que és qui ha de resoldre els recursos d’empara contra la sentència.