El Tribunal Constitucional revisarà la suspensió de Jordi SànchezJordi Turull i Josep Rull com a diputats del Congrés dels Diputats. Així ho ha acordat el ple de l'alt tribunal en la seva reunió d'aquest dijous al matí, que ha admès els recursos d'empara que havien presentat els representants de JxCat contra els acords de la Mesa de la cambra baixa que els van suspendre com a parlamentaris. Ara el TC dona tres dies a les parts perquè presentin les seves al·legacions.

Els magistrats del Tribunal Constitucional han apreciat que en els recursos concorre "una especial transcendència constitucional perquè planteja un problema o afecta una faceta d'una dret fonamental sobre el qual no hi ha doctrina d'aquest tribunal". De la mateixa manera, el ple de l'alt tribunal considera que "l'assumpte transcendeix del cas concret perquè podria tenir unes conseqüències polítiques generals".

No obstant això, el TC no suspèn els acords de la Mesa del Congrés perquè "no aprecia l'urgència excepcional". El tribunal ha ordenat que s'obri una peça separada i es concedeixi un termini de tres dies al Ministeri Fiscal i als sol·licitants d'empara perquè presentin les seves al·legacions.