Sense autocrítica i carregant amb duresa contra els mitjans. L’organització dels Jocs Mediterranis de Tarragona s'ha desentès de tots els incidents que s’han produït durant els darrers dies a l'hora de fer el balanç. Tant el director executiu de Tarragona 2018, Víctor Sánchez, com el regidor responsable dels Jocs, Javier Villamayor, han qualificat incidents com l’atropellament d’un nen de cinc anys o la presumpta violació per part d’un atleta com a “anècdotes”.

“En molts casos estem veient com els mitjans s’estan fent ressò d’incidents que són anècdotes i que no tenen res a veure amb el desenvolupament dels Jocs”, ha defensat Víctor Sánchez en una roda de premsa molt tensa. Ha dit que “d’error d’organització no n’hi ha hagut cap”. En tot cas són “circumstàncies a les quals l’organització s’ha hagut d’adaptar”. Ha acusat de voler “convertir l’anècdota en la nota dominant”.

Per la seva part, Javier Villamayor ha subratllat que els Jocs “no han d’estar entelats per dues o tres anècdotes que alguns mitjans han destacat amb zel”. Ha posat com a exemple les medalles que va haver de donar la nedadora Mireia Belmonte. “Hem fet 400 entregues de medalles i s’ha destacat aquesta”, ha criticat.

Sobre el menor irlandès atropellat per un conductor dels Jocs Mediterranis, Villamayor ha explicat que l’han visitat i que “evoluciona favorablement”. Pel que fa a la presumpta agressió sexual, no ha donat detalls perquè “està en mans policials”. I respecte de la pista de bàsquet que s’ha enfonsat, hi ha tret ferro dient que han aturat la competició per precaució. S’ha defensat de moltes crítiques que han considerat “injustes”.

“Jo considero que els Jocs han estat un èxit”, ha assegurat Victor Sánchez, davant la insistència dels periodistes. “Jo no tinc aquesta mala imatge, ni me la transmeten”, ha afegit.

La participació

Davant les imatges de grades buides, el director executiu de Tarragona 2018 ha volgut subratllar l’èxit de participació d’atletes, “600 persones més de les esperades”. Pel que fa a l’assistència de públic, hi ha volgut treure ferro, argumentant que “els Jocs Mediterranis no sempre tenen molta participació, i depenen de l’interès que despertin alguns esports”.

Per la seva part, el regidor dels Jocs ha desmentit que s’hagin donat entrades a entitats unionistes com Societat Civil Catalana, i ha afegit que la gestió de les entrades la porta una empresa externa. Ha volgut aprofitar el moment per expressar el seu “complet desacord” amb la xiulada al president Quim Torra. Ha denunciat la “negativitat” d’alguns mitjans de comunicació.