El portaveu d'ERC al Congrés dels Diputats, Joan Tardà, ha reafirmat en una entrevista a El Economista el que ja va dir fa quatre dies: "Puigdemont no és imprescindible". Tardà es ratifica exposant que l’escenari òptim és que Puigdemont i Junqueras puguin liderar el Govern, però que el més important és governar. En la mateixa línia, el portaveu d'ERC ha afegit que "hi ha un bé superior a les persones que és traduir en Govern la victòria de les urnes del 21 de desembre".

D'altra banda, Joan Tardà ha qualificat de "decisió intel·ligent" aplaçar la investidura perquè "ell està obligat a defensar la institució i els drets de tots els diputats al marge de la seva ideologia".

Durant la entrevista també ha valorat els suposats missatges que el president de la Generalitat va enviar al conseller Toni Comín dient que "els nostres m'han sacrificat". Tardà ha instat a no fer-se il·lusions a aquells que després de veure quatre missatges de mòbil “estan convençuts que ja s’ha enterrat el procés” perquè considera que “segueixen sense entendre res”. El d'ERC està convençut que el que es va dir en aquells missatges és fruit de la repressió que causa "moments de dubtes.

"El president no s’ha fugat ni ha deixat tirats els seus", subratllava el portaveu mentre recordava que quan va sortir de Catalunya encara no existia cap ordre de cerca i captura i que quan l’ordre va existir ell es va presentar davant les autoritats belgues

Finalment, ha sentenciat que el procés no ha mort "perquè si fa pocs anys érem un 14% i ara som un 47% això no pot ser un fracàs".  A més a més augura que d’aquí pocs anys "arribarem al 60%".