L'acord per l'ampliació del Prat ha despertat malestar entre les files d'Esquerra Republicana. Després que ahir la Generalitat i el govern espanyol pactessin una inversió de 1.700 milions d'euros per ampliar l'aeroport de Barcelona i convertir-lo en un hub intercontinental, aquest dimarts l'exdiputat d'ERC al Congrés, Joan Tardà, s'hi ha mostrat contrari a l'acord. "Com a membre Consell Nacional faig avinent que el debat sobre l’ampliació aeroport, tal com ha estat demanat, encara no s’hi ha dut a terme ni la militància s’hi ha pronunciat", ha escrit en una piulada al seu compte de Twitter.

Per aquest motiu, Tardà considera que "qualsevol afiliat està legitimat a dir-hi la seva". "I segur que n’hi ha que hi estem en contra", ha mostrat així el seu descontentament amb l'acord al qual ha arribat el govern que el seu mateix partit comparteix amb Junts. 

TUIT Joan Tardà

@JoanTarda / Twitter

El descontentament de les joventuts d'ERC

De fet, Tardà no ha sigut l'únic en mostrar aquest posicionament. Des de les joventuts d'Esquerra Republicana han valorat que l’ampliació de l’aeroport del Prat és incompatible amb la lluita contra el canvi climàtic. En una piulada, Jovent Republicà considera que el projecte d'ampliació promou "un model econòmic precaritzador, insostenible i esgotat", i han refermat la seva lluita per la defensa de la "biodiversitat i la vida".

TUIT JERC

@JoventRepublica / Twitter

Aragonès assegura la prioritat de protegir el medi ambient

Aquest mateix dimarts, però, el president Pere Aragonès ha assegurat que la protecció del medi ambient serà un aspecte cabdal en el desenvolupament del projecte de l'aeroport del Prat. En la compareixença després del darrer Consell Executiu abans de les vacances, Aragonès ha defensat que tota ampliació de l'aeroport estarà sotmesa a una "avaluació ambiental serà de caràcter tècnic, per tant, confiança absoluta en els tècnics". 

"Creiem que si aquest aeroport s'estigués gestionant des de Catalunya, el debat seria diferent", ha assegurat Aragonès, qui ha acusat l'Estat espanyol de construir infraestructures "amb criteris ideològics". Tanmateix, ni les paraules d'Aragonès ni les del vicepresident Jordi Puigneró assegurant que serà "l'aeroport més verd d'Europa" no han convençut a la CUP. De fet, els anticapitalistes han registrat una petició perquè el president i el vicepresident compareguin davant del Parlament per donar explicacions.

Concretament, sol·liciten conèixer els detalls de "la reunió "secreta"" entre el vicepresident i conseller de Polítiques Digitals; la ministra de Política Territorial i exalcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez; i el vicepresident d'Aena, Maurici Lucena. Així mateix, sol·liciten que s'informi dels "arguments que han motivat a arribar a un acord amb el govern espanyol per tal d'ampliar l'aeroport".

 

Imatge principal: L'exdiputat d'ERC al Congrés i membre del Consell Nacional d'ERC, Joan Tardà. / GTRES