El portaveu d'ERC al Congrés, Joan Tardà, ha assegurat aquest dijous que si el govern espanyol nega de nou el diàleg a les demandes de la Generalitat es veuran "abocats a tornar a desobeir". Tardà ha avisat al president Pedro Sánchez que els conflictes s'han de poder resoldre a través del diàleg i la negociació, recordant l'"anomalia" de continuar tenint representants presos i exiliats.  

Tardà ha remarcat que la solució sobre el procés català ha de passar pel diàleg i la negociació però que també es pot desobeir en cas que això no es respecti. "Potser sí que ens abocaran a tornar a desobeir". En una entrevista a El Món a RAC1, ha recordat l'anomalia que al 2018 els conflictes no es puguin dialogar i negociar. "L’1 d’octubre vam desobeir amb orgull perquè el 2014 la democràcia espanyola va dir que no estava disposada a parlar". 

“A una mà portem la bandera del diàleg. Però a l’altra portem la bandera de la desobediència". Tardà també ha parlat de les sentències dels judicis als presos polítics i les seves conseqüències. En aquest sentit, ha avisat: “Interpreto que la sentència de l’1-O es pot desobeir amb la protesta popular i veure quines són les fórmules de mobilització perquè quedi clar davant del món que estem davant d’una injustícia". En aquest sentit, ha deixat clar l'"anomalia" constant que viu Catalunya amb els representants electes empresonats i a l'exili. 

Joan Tardà Europa Press

El portaveu d'ERC al Congrés, Joan Tardà / Europa Press

El portaveu d'ERC a Madrid ha estat contundent amb l'agressió de dimecres a la manifestació de Ciutadans on un càmera de TeleMadrid va ser colpejat per haver estat confós per un periodista de TV3. "És lamentable que una convocatòria feta per denunciar agressions acabi amb agressions". A més, ha denunciat la voluntat i interès per part de certes forces que es produeixin situacions de tensió per "dinamitar el procés" català.