El diputat d'ERC al Congrés Joan Tardà ha acusat el president del PP, Pablo Casado, de ser un "hooligan" i representar "la destil·lació del pitjor Aznar" i "el més negre del nacionalisme espanyol". El diputat republicà ha respost així a les paraules del president del PP, Pablo Casado, que ha definit la Diada d'aquest dimarts com un "aquelarre" independentista.

"Avui s'expressa d'aquesta manera i fa unes dècades d'una manera molt més violenta", ha afegit Tardà als passadissos del Congrés de Diputats. "El que no podem fer és descarrilar",  "l'important és que no caiguem a cap trampa" ha afirmat Tardà. "Ells voldrien que aquest procés cívic, pacífic i democràtic es converteixi en un problema d'ordre públic", ja que, ha dit, "és el terreny en el què se senten còmodes".

Segons el diputat republicà, actituds com la de Casado, "és la que ha comportant que en el segle XXI a l'Estat espanyol torni a haver-hi exiliats i presos polítics". "Em sap greu perquè un home jove com Casado hauria de ser més modern, de què hauria de servir tants màsters si un acaba repetint el què deien els avis falangistes", ha afegit.