Els portaveus d'ERC i el PDeCAT al Congrés coincideixen en el fet de no compartir l'acció dels CDR: mentre Carles Campuzano afirma que Catalunya "no necessita revolucions al carrer", Joan Tardà reconeix que a títol personal no creu que siguin "desitjables". Arribats a aquest punt, Tardà acusa que hi ha una "campanya propagandística", segons la qual s'estaria "banalitzant la violència", quan s'equipara la kale borroka a les "protestes" dels Comitès de Defensa de la República. 

"Estem patint una campanya propagandística, que es queda curta si la comparem amb altres campanyes nefastes de governs de règims totalitaris, voler banalitzar la violència, quan s'han limitat a exercir protestes...No dic que siguin desitjables, però equiparar-les a la kale borroka o a comandaments violents, no té cap sentit. És ridícul", ha lamentat Tardà. Les declaracions arriben el dia després que la fiscalia de l'Audiència Nacional hagi obert diligències per estudiar un possible delicte de rebel·lió en l'acció dels CDR

Així, el dirigent republicà n'ha justificat l'emergència, apel·lant al pesar de determinats col·lectius ciutadans per l'existència de "càrrecs electes a l'exili, empresonats, i altres persones a presó", ha dit sobre el Govern destituït i els líders d'Òmnium i l'ANC.

Campuzano també ha fet notar aquest "malestar en sectors importants de la societat catalana", per bé que ha anat més enllà, i ha apel·lat a la urgència en la formació d'un Govern que "recuperi les institucions".