L'acusació contra Tamara Carrasco per desordres públics es basa en un missatge de veu. És la prova clau per a la Guàrdia Civil a l'hora d'acusar-la de terrorisme i forçar la seva detenció. Però la gran majoria d'accions que descriu la membre del CDR ni s'havien fet en aquell moment ni s'han arribat a fer mai. Són un llistat d'idees sense concretar i cap d'elles en forma d'ordre com pretén mantenir en l'acusació la Guàrdia Civil que defineix Carrasco com la líder dels CDR.

L'Audiència Nacional va autoritzar la detenció, però també va deixar en llibertat provisional la membre del CDR de Viladecans 48 hores després i sense utilitzar en cap moment el delicte de terrorisme.

L'acusació s'ha limitat a desordres públics, però ha quedat a l'Audiència Nacional. I Tamara Carrasco ha quedat en llibertat amb càrrecs, però la fiscalia ha recorregut la decisió judicial i ara demana que ingressi a la presó provisional.

Al marge del que es va endur la policia de casa de Carrasco, que no va més enllà d'un mapa del Google Maps, cartells del CDR i alguna samarreta, la prova principal que desencadena tota la investigació és un missatge de veu de 5 minuts.

Vaga general

El que és un missatge informatiu de si es convoca o no una vaga general, dels talls de carreteres previstos i dels actes reivindicatius que es poden fer més endavant, per la policia són indicacions clares del que han de fer tots els CDR.

Ni en el to de Tamara Carrasco es dedueix un lideratge ni que s'estigui ordenant fer res, és més, qüestiona algunes de les accions previstes que no veu clares, ni s'arriben a fer moltes d'elles.

Ni es va fer cap sabotatge en les principals vies de tren treien la fibra òptica per aturar els serveis de mercaderies, ni es va fer aturar el Port de Barcelona ni Mercabarna.

"No ho acabo de veure clar"

Tamara Carrasco enumera algunes de les accions que s'estan parlant de fer un cop s'hagi convocat una vaga general, que tampoc va arribar a succeir mai. Ella mateixa admet els seus dubtes sobre les accions. "No ho acabo de veure gaire clar", diu en el missatge just abans d'exposar les diferents possibilitats i a qui afectarien. 

"Volen sabotejar les vies de tren de mercaderies i alguna cosa de la fibra òptica", explica en el missatge de veu, on també apunta altres idees: "Deien de posar-nos a l'aeroport però és molt fotut, et pot disparar la Guàrdia Civil". Cap de les dues accions s'ha fet.

"Estem pensant en Mercabarna i en el Port. Si podem aturar el port, seria brutal, perquè deixem sense avituallament les illes Balears, els xinos es cabrejarien, també hi ha moltes mercaderies com la Seat i tota l'entrada de mercaderies de la península i Europa. Amb Mercabarna fotem a tothom". Tampoc ha passat.

Secret de sumari

La mateixa Carrasco admet que perquè això sigui viable cal proposar-ho a un estament superior de l'organització per tenir més gent i que ara per ara és només una proposta.

L'acusació de Tamara Carrasco se sustenta en aquest missatge de veu. Encara hi ha el secret de sumari i, per tant, no es pot saber si la policia té proves contra ella, com ara la participació en accions, com ara el tall de carreteres. Amb tot, això tampoc explicaria per què se la va detenir a ella i a ningú més.

Tampoc està provat que la veu del missatge sigui la de Tamara Carrasco. I encara està per veure si alguna de les parts té previst demanar la prova pericial que ho acrediti.