El Parlament Europeu ha admès ara l'exposició sobre el català prevista per al 4 de març, que havia vetat a principis de setmana. Els organitzadors —l'eurodiputat Ramon Tremosa, del PDeCAT, i la Plataforma per la Llengua— han aconseguit que l'Eurocambra canviés d'opinió "després de llargues negociacions".

Tremosa ha difós la notícia pel seu canal de Twitter, on celebra la decisió.

El Parlament Europeu va suspendre la mostra Llengua catalana: 10 milions de veus perquè considerava que arran de la convocatòria de les eleccions generals "ja no era apropiat" acollir-la. 

De fet, ja abans de la convocatòria electoral els responsables de les exposicions havien fet dictàmens desfavorables a la mostra. La responsable de les exposicions assegurava que els panells incloïen informació "esbiaixada" i "provocadora en l'actual clima polític", i demanaven que es fessin canvis.

Qui també ha celebrat el canvi d'opinió de l'Eurocambra és el president Carles Puigdemont. "Quan al Parlament Europeu l'encerten també s'ha de dir i s'ha de felicitar", ha reconegut.

Els impulsors de l'exposició havien lamentat el veto del Parlament Europeu:

Possible conferència de Vox a l'Eurocambra 

El partit d'extrema dreta Vox va anunciar una conferència a l'Eurocambra el pròxim dimecres 6 de març. Al seu cartell promocional parlen del "cop d'estat" a Catalunya.

El president del Parlament Europeu, Antonio Tajani, ha volgut deixar clar que la xerrada a l'Eurocambra encara no està autoritzada i que seran els serveis de seguretat els que s'encarregaran de donar-hi llum verda.

Tajani va recordar a l'eurodiputat republicà Josep-Maria Terricabras, després que li preguntés sobre el tema, que "els organitzadors han de complir amb les normes referents a la reserva d'espais i a l'organització" d'esdeveniments al Parlament. Això inclou l'obligació de notificar a la unitat d'acreditació del Parlament els visitants externs almenys cinc dies laborables abans de la data en què s'ha de celebrar.