El partit d'extrema dreta Vox farà una conferència a l'Eurocambra el proper dimecres 6 de març. Ja n'han avançat el cartell promocional, on parlen del "cop d'estat" a Catalunya. 

 A la conferència al Parlament Europeu hi intervindran el secretari general de Vox, Javier Ortega; el portaveu a Catalunya, Jorge Buxadé, i la vicepresidenta de relacions institucionals a les Illes Balears, Malena Contestí. L'acte durà el nom Catalunya, una regió espanyola, segons ha pogut confirmar l'ACN amb l'oficina de l'eurodiputat. 

Vox convida l'audiència a assistir-hi, atès que l'estat espanyol està travessant "un dels moments més controvertits de la seva democràcia des que es va aprovar la Constitució l'any 1978". 

"Després de dècades d'inacció política", explica la convocatòria, "hi ha hagut un cop d'Estat en una de les regions espanyoles, amb l'única intenció de trencar la integritat territorial".

Els membres de Vox han estat convidats per un eurodiputat polonès de Llei i Justícia, Kosma Zlotowskidel grup euroescèptic dels Conservadors i Reformistes Europeus. 

Aquest mateix eurodiputat ja va desembarcar amb 9 membres més del seu partit a la frontera de Melilla, on Vox va fer una visita per explicar un dels punts del seu programa electoral: construir un mur de formigó que substitueixi la tanca que separa la ciutat autonòmica del Marroc.

El partit d'extrema dreta ha anunciat aquesta conferència una setmana després que el president del Parlament Europeu, Antonio Tajani, vetés la conferència dels presidents Torra i Puigdemont a l'Eurocambra​ per qüestions de seguretat. 

A la conferència del 6 de març, també està previst que hi participi l'historiador Jesús Laínz i l'editora en cap d'Intereconomía, Rosa Cuervas. A l'anunci de la convocatòria, Vox fa una crida a participar-hi per conèixer "la història real d'Espanya".