El president del Parlament Europeu, Antonio Tajani, ha replicat a l'eurodiputat d'ERC Josep-Maria Terricabras que la conferència de Vox a l'eurocambra encara no està autoritzada, i que seran els serveis de seguretat els que s'encarregaran o no de donar-hi llum verda.

A través d'una carta a la qual ha tingut accés l'ACN, Tajani li recorda que "al contrari" del que afirma Terricabras, no ha autoritzat la conferència. "No depèn del president autoritzar conferències", ha assegurat. Per afegir que aquesta figura institucional "només pot (i ha) d'intervenir" en els casos en què, d'acord amb l'assessorament de la Direcció General de Seguretat, l'esdeveniment presenti riscos notables per a la seguretat o per al manteniment de l'ordre públic.

Tajani recorda a l'eurodiputat republicà que els organitzadors han de complir amb les normes referents a la reserva d'espais i a l'organització d'esdeveniments al Parlament. Fet que, afegeix, inclou l'obligació de notificar a la unitat d'acreditació del Parlament els visitants externs almenys cinc dies laborables abans de la data en què s'ha de celebrar.

En el cas concret de la conferència que Vox pretén fer al Parlament Europeu el 6 de març, Tajani subratlla a la carta enviada a Terricabras que l'esdeveniment serà examinat pels serveis pertinents del Parlament properament.

Cal recordar que la polèmica per l'acte de Vox es produeix després que el Parlament Europeu hagi vetat un acte dels presidents de la Generalitat Quim Torra i Carles Puigdemont, que finalment van celebrar en un hotel de Brussel·les. El Parlament Europeu va adduir motius de seguretat, un fet que xoca, d'altra banda, amb la decisió del govern espanyol de no autoritzar escorta dels Mossos a Bèlgica a Torra adduint que no hi havia riscos afegits en el seu viatge.