Nou veto de l'Eurocambra. El Parlament Europeu ha suspès una exposició sobre el català prevista per al 4 de març, dos dies abans de la conferència que hi oferirà Vox, perquè considera que "ja no és apropiat" dins el context electoral.

La mostra Llengua catalana: 10 milions de veus estava impulsada per la Plataforma per la Llengua i l'eurodiputat del PDeCAT Ramon Tremosa, que ha lamentat la decisió de vetar-la. De fet, ja abans de la convocatòria electoral, els responsables de les exposicions havien fet dictàmens desfavorables a la mostra.

Tremosa ha lamentat que "avui mateix que s'anuncia un acte de Vox al Parlament Europeu també en període pre-electoral", se censuri la seva exposició. "La censura i els dobles estàndards es generalitzen en aquesta Europa segrestada per dretes extremes", ha denunciat en un missatge a Twitter. 

L'altra plataforma organitzadora, Plataforma per la Llengua, també s'ha fet ressò del veto. 

En una sèrie de correus electrònics als quals ha tingut accés l'ACN, l'equip de l'eurodiputada Catherine Bearder, encarregada de validar les exposicions, assegurava que els panells incloïen informació "esbiaixada" i "provocadora en l'actual clima polític", i demanaven que es fessin canvis.

Ara, però, han decidit directament suspendre l'exposició i donen a Tremosa la possibilitat de fer-la "en un altre moment", després de les eleccions, i si es "presenta material nou".