El moviment Tabàrnial'ocurrència unionista per contrarestar l'independentisme, ha convocat per al pròxim 25 de febrer la seva primera manifestació a Barcelona. La marxa començarà a les 12 del migdia a la plaça Sant Jaume de la capital catalana, i comptarà amb una ofrena a Rafael Casanova, a qui ha definit com un "compatriota espanyol" que els sobiranistes han tractat de "arrabassar" als catalans no independentistes.

Així ho ha anunciat un dels impulsors de la plataforma, que s'autoanomena president de Tabàrnia, Albert Boadella, en una roda de premsa des de Madrid. Ho ha fet acompanyat del portaveu dels moviments Jaume Vivas i el membre de Barcelona is not Catalonia Miguel Martínez.

Boadella també ha assegurat que a la manifestació hi haurà una cobla de sardanes que interpretarà l'himne espanyol i ha defensat que quan s'entona el "Visca Tabàrnia" és el mateix que dir "Visca Espanya".

En la roda de premsa, Boadella ha aprofitat per carregar contra l'independentisme i ha augurat que el procés acabarà "malament o molt malament" i ha titllat Carles Puigdemont d'"aprofitat". "Ni tan sols és un bon còmic, en una escola de pallassos seria rebutjat, no seria ni un bon alumne", ha dit.

Boadella ha assegurat, en to irònic, que ell és el legítim president "i l'honorable" i ha subratllat que Tabàrnia no vol trets diferencials com promouen els independentistes: "Volem ser iguals que els senyors de Saragossa, de Càceres, de Marsella i fins i tot de Brussel·les".