Un grup d'estudiants de la Universitat de Lleida s'han concentrat a l'edifici del rectorat per protestar contra la suspensió, "sense donar-ne motius", de la inauguració d'una exposició de fotografies sobre la jornada del referèndum de l'1 d'octubre.

Els estudiants s'havien citat a les 11 del matí i els han acompanyats els fotògrafs que participen en l'exposició. 

Dimarts la universitat va informar que no hi hauria inauguració i que es reduiria el temps d'exposició de les imatges de quatre mesos a només dues setmanes. 

L'exposició "U: Per 14 fotògrafes i fotògrafs de Lleida" és una mostra amb 28 imatges de gran format sobre la jornada de l'1 d'octubre del 2017 captades per professionals de la fotografia lleidatans de diferents mitjans de comunicació. 

La jornada de l'1-O va ser documentada en milers d'instantànies, tant de ciutadans com de professionals de la fotografia. I és precisament una selecció de les imatges fetes per aquests professionals les que presenta "U: Per 14 fotògrafes i fotògrafs de Lleida". Són obra de Tony Alcántara (La Mañana), Lleonard Deshams (Segre), Itmar Fabregat (Segre), Amado Forrolla (Segre), Ramon Gabriel (El Periódico de Catalunya), Núria Garcia (La Mañana), Selena Garcia (La Mañana), Santi Iglesias (Ara), Llorenç Melgosa, Jordi V. Pou, Toni Prim i Adrià Ropero (agència Efe), Lidia Sabaté (La Mañana) i Herminia Sirvent. 

Segons van explicar des de la UdL, la mostra posa de manifest no només la realitat que recullen les instantànies amb algunes de les càrregues policials, sinó els sentiments que com milers de persones van experimentar els 14 fotògrafs durant aquella jornada.