El judici a la Mesa del Parlament per l'1-O s'ha tornat a ajornar sense data. S'havia de fer el proper 28 i 29 de novembre i 3 i 4 de desembre. 

Joan Josep Nuet, diputat d'ERC, que a partir del mes de desembre serà diputat al Congrés, ha provocat un nou canvi de plans davant la incompetència del tribunal per poder jutjar-lo. Això vol dir que no el pot jutjar el TSJC sinó que ho haurà de fer el Tribunal Suprem.

De moment, el que ha fet el tribunal és demanar al fiscal i a les altres parts, acusacions i defenses, que es pronunciïn. I per això els dona 5 dies perquè aportin l'escrit "sobre les conseqüències que la elecció del Sr. Nuet i Pujals com a diputat del Congrés dels Diputats pugui tenir respecte a la competència d'aquesta sala per conèixer els fets a què es refereixen les acusacions presentades pel ministeri fiscal, per l'Advocacia de l'Estat i per l'acusació popular, tant pel que fa particularment a ell, com pel que que fa també als altres acusats, per si s'aprecia l'existència d'una connexió entre la conducta d'aquell i les d'aquests que impedeixi escindir el coneixement de la causa sense afectar la seva continència".

 

 

El tribunal haurà de decidir, en funció d'aquests informes, si és competent per jutjar o no Josep Maria Nuet. 

Mentre no es resolgui la qüestió, de moment, s'ha suspès l'inici del judici fins a tenir una nova data per celebrar la vista per a la resta d'acusats.