L'edició d'avui del Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) ha publicat l'admissió a tràmit per part del Tribunal Constitucional (TC) del recurs contra la llei de Transitorietat Jurídica i Fundacional de la República. El DOGC també publica la suspensió de la llei del Codi Tributari de Catalunya i del recurs interposat contra algunes partides dels pressupostos de la Generalitat.

La publicació del recurs contra la llei de Transitorietat es produeix una setmana després que la publiqués el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) i un dia després de la publicació de la suspensió de la llei del Referèndum en el DOGC.

El Codi Tributari de Catalunya pretén establir les bases d'una eventual Hisenda catalana amb plenes competències per recaptar tots els impostos, fins i tot els que són de titularitat estatal. Mentrestant, la llei de Transitorietat Turídica i Fundacional de la República defineix Catalunya com una república i està ideada per funcionar com una Constitució provisional en cas que guanyi el 'sí' en el referèndum convocat per a l'1 d'octubre.