El diari El País manté a punt tota la seva artilleria contra el procés. Aquest dimecres, en un dels seus editorials, ha aplaudit la decisió del Tribunal Constitucional d'admetre a tràmit el recurs d'inconstitucionalitat del govern espanyol contra la reforma del reglament del Parlament. El rotatiu considera que l'Alt Tribunal ha admès a tràmit "amb encert" la impugnació. "Els secessionistes planegen trucs per esclafar l'oposició. I a rebuf seu, més de la meitat de la ciutadania a la qual representa", denuncia El País en el seu article d'opinió.

Aquest editorial ha provocat la reacció de l'escriptor gallec Suso de Toro. En un missatge al seu compte de Twitter, ho ha comparat amb els editorials que escrivia el diari franquista El Alcázar, que ell llegia tot subratllant-ne les amenaces.

No és l'única polèmica d'El País aquesta setmana. Aquest dimarts, en la seva portada, el diari va acusar la CUP de "portar la seva radicalitat als carrers catalans", oblidant la presència de falangistes davant de la caserna de la Guàrdia Civil.