L’encara presidenta de la Junta d’Andalusia, Susana Díaz, no té cap intenció de plegar. Hores després que la direcció del PSOE obrís la porta perquè dimitís al capdavant dels socialistes andalusos, Díaz ha respost de forma contundent: “Es regenera allò que està degenerat i jo lidero un partit decent i treballador que es deixa la pell per Andalusia”.

Amb tot Díaz, en declaracions al programa Hoy por Hoy de la SER, ha volgut treure ferro a les declaracions del secretari d’organització del PSOE, José Luis Ábalos, quan va manifestar l’endemà de la desfeta socialista que calia que tothom tingués assumit que “el nostre paper està subordinat a l'èxit del nostre projecte polític i amb generositat tots estem a disposició de l'organització".

La líder dels socialistes andalusos ha afirmat que les paraules d’Ábalos es van mal interpretar i ha volgut deixar ben clar que té el suport de tota la federació andalusa. Precisament aquest migdia es reuneix l’executiva federal del PSOE per analitzar els resultats del 2-D, amb una pèrdua de més de 400.000 vots (tretze escons) del bastió socialista.

Díaz i Sánchez ja han parlat sobre la desfeta electoral i el president espanyol li hauria traslladat a la líder socialista tot els seu suport per mantenir el govern i impedir que hi entri l’extrema dreta.

Independentisme en campanya

Díaz ha admès que potser va equivocar l’estratègia durant la campanya, quan la resta de partits polítics la plantejaven en clau espanyola, fent crides a frenar l’independentisme. En aquest sentit, no ha volgut entrar a valorar si la política de Pedro Sánchez envers Catalunya pot haver incidit en els resultats de la seva candidatura. “Ja ho valorar l’executiva federal”, ha afirmat.

Díaz i Sánchez ja han parlat sobre la desfeta electoral i el president espanyol li hauria traslladat a la líder socialista tot els seu suport per mantenir el govern i impedir que hi entri l’extrema dreta.

La presidenta de la Junta en funcions intentarà presentar candidatura a la investidura i ha fet una crida als constitucionalistes, especialment a Ciudadanos per tal d’evitar que l’extrema dreta “tòxica” entri al govern. Díaz ha insistit que és la força majoritària, la que ha guanyat les eleccions i que té la responsabilitat d'intentar formar govern.