Decaiguda, tensa i fugaç. Així ha estat la valoració de l'encara presidenta de la Junta i candidata del PSOE, Susana Díaz, a la sala de convencions de l'hotel Meliá de Sevilla, l'escollit per celebrar la nit electoral. Però, realment, de coses a celebrar n'hi havien ben poques després de perdre 14 diputats i de la irrupció de Vox al Parlament andalús amb una força del tot imprevista. 

Enmig de rumors fins i tot de dimissió, la socialista ha optat per continuar lluitant per no perdre la presidència de la Junta d'Andalusia. Durant la seva primera compareixença en públic després de conèixer-se que les dretes tenen majoria absoluta, ha cridat a tots els partits a aturar l'"extrema dreta" a Andalusia i ha instat el PP i Ciutadans a dir directament si pensen "lligar" el futur govern de la Junta d'Andalusia a Vox. "Per mi és una responsabilitat ser el dic de contenció de l'extrema dreta, perquè no es reprodueixi en altres comunitats", ha dit.

L'arribada de Díaz i el seu equip a la compareixença / Maria Macia

Díaz, que ha sortit acompanyada de diputats i militants, ha recordat que el PSOE ha guanyat les eleccions, tot i que ha justificat els mals resultats de les forces d'esquerres amb la caiguda de la participació en els comicis autonòmics, una de les més baixes de la història. "És una nit trista perquè molts socialistes s'han quedat a casa seva i hem perdut set punts", ha assegurat.

Les recents polèmiques per casos de corrupció que han esquitxat el partit han estat un dels arguments més repetits a la campanya contra els socialistes, cosa que podria haver contribuït a desmobilitzar part del seu electorat que ha decidit no presentar-se a les urnes.