Miguel Colmenero, el magistrat que havia estat designat pel Tribunal Suprem com a ponent del recurs de cassació del president, Quim Torra, contra la condemna d'un any i mig d'inhabilitació, va sol·licitar el passat 4 de juny la seva abstenció amb l'argument que ha estat designat membre de la Junta Electoral Central.

A partir d'aquell moment es va fixar un termini de deu dies, és a dir, fins a la setmana vinent, perquè s'hi pronunciïn el fiscal i les parts, abans que el ple de la Sala Segona decideixi si accepta o no l'abstenció del ponent.

Això no obstant, i amb aquesta decisió encara pendent, el Suprem ha fet saber aquest matí que "previsiblement" fixarà per al proper 17 de setembre la vista del recurs del president contra la sentència del TSJC.

De moment, des del Govern de la Generalitat només s'ha comunicat que no ha arribat cap notificació del Suprem a la plaça Sant Jaume.

Qui sí ha valorat la decisió del Tribunal ha estat l'advocat del president, Gonzalo Boye, a través d'una piulada. Boye es pregunta com es pot fer aquest anunci quan "no està clar qui serà el ponent" i com pot saber el Suprem que s'admetrà a tràmit el recurs.

El 19 de desembre de l'any passat, Torra va ser condemnat pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) a un any i mig d'inhabilitació i al pagament d'una multa de 30.000 euros per un delicte de desobediència arran de la seva negativa a retirar els llaços grocs de la façana del Palau de la Generalitat tal com havia ordenat la Junta Electoral Central en campanya.

La defensa del president va recórrer la sentència davant del Tribunal Suprem i va argumentar que Torra havia estat víctima d'una persecució política.