El magistrat Miguel Colmenero, que havia estat designat pel Suprem com a ponent en el recurs de cassació plantejat pel president, Quim Torra, contra la condemna d'un any i mig d'inhabilitació que li va imposar el TSJC, ha sol·licitat la seva abstenció després d'haver estat designat membre de la Junta Electoral Central.

Colmenero ha presentat aquest matí un escrit en què considera procedent apartar-se d'aquest recurs atès que els fets pels quals va ser condemnat Torra afecten a decisions de la Junta Electoral Central. El nomenament del magistrat es va publicar al BOE el passat 13 de febrer, tot i que no ha demanat fins avui abstenir-se del cas.

Torra va ser condemnat el 19 de desembre pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) a un any i mig d'inhabilitació i al pagament d'una multa de 30.000 euros per un delicte de desobediència després de negar-se a retirar els llaços grocs de la façana del Palau de la Generalitat durant la campanya electoral.

El mes de febrer, Torra va presentar recurs davant del Suprem en què argumenta que ha estat víctima d'una persecució política.

El fiscal i les parts tenen ara deu dies per posicionar-se abans que el ple de la Sala Segona decideixi si accepta o no l'abstenció del ponent.