La decisió del Tribunal de Justícia de la Unió Europea sobre la immunitat d'Oriol Junqueras no arribarà abans de la sentència del Suprem. Així ho recull El Mundo, que assegura que el tribunal de Luxemburg va comunicar la setmana passada que la vista per tractar l'assumpte se celebrarà el pròxim 14 d'octubre, fet que dona per fet que la decisió no interferirà amb la decisió del Suprem sobre el judici al procés.

Segons recull el diari, doncs, en aquelles dates ja se sabrà la decisió del judici al procés perquè el Suprem té intenció de fer pública la seva decisió a principis d'octubre. En qualsevol cas, el 15 d'aquell mes, ja farà dos anys que Jordi Cuixart i Jordi Sànchez estaran empresonats. 

Així, deixar passar aquesta data obligaria al Suprem a tramitar una pròrroga de la mesura cautelar, fet que els magistrats voldrien evitar, exposa el diari. 

La comunicació del TJUE, que ja va avançar TV3, també exposava que el president del tribunal ha acceptat la proposta del Suprem de tramitar el cas de Junqueras per la via "accelerada", cosa que suposa agilitzar el termini habitual en la resolució, que seria superior a l'any. Tot i això, aquesta no serà prou ràpida com per arribar abans de la sentència de l'Alt Tribunal.