Després d'assistir al ple de constitució de l'Ajuntament de Barcelona, Quim Forn haurà de tornar a la presó madrilenya de Soto del Real. D'aquesta manera, la sala segona del Tribunal Suprem ha rebutjat aquest dijous la petició del Govern perquè ja es quedi a la presó catalana de Lledoners. Aquest dijous al matí ja ha sortit en direcció a terres catalanes, on el dissabte prendrà possessió del càrrec de regidor.

En la seva providència, després de rebre els escrits de la Secretaria de Mesures Penals de la Generalitat i d’Institucions Penitenciàries, els magistrats reiteren que ha de tornar a Soto del Real quan acabi els tràmits a l’Ajuntament de Barcelona pels quals ha estat autoritzat el trasllat. Es remet als “propis termes” de la providència del dimarts, que donava llum verda al permís.

La sala presidida per Manuel Marchena encara té per resoldre el permís sol·licitat per Oriol Junqueras per assistir dilluns vinent a recollir l'acta d'eurodiputat al Congrés dels Diputats. En aquest cas, la Fiscalia ha demanat que no se li concedeixi el permís.