La sala segona del Tribunal Suprem ha concedit el permís extraordinari pel president d'Òmnium, Jordi Cuixart, perquè pugui sortir de la presó per assistir al naixement del seu fill i el posterior acompanyament, però limita el temps que podrà estar amb ell després del part a sis hores.

El Suprem ha demanat que s'adoptin "les mesures de custòdia que siguin precises" i que el centre penitenciari de Lledoners l'informi de forma immediata en el moment que es produeixi la sortida. La fiscalia es va mostrar favorable a que Cuixart tingués aquest permís, "amb la durada i en les condicions que les circumstàncies concretes del que es demandin".

Cuixart, actualment en presó preventiva, havia presentat la sol·licitud davant de la Junta de Tractament Penitenciari perquè se li permetés abandonar la presó "per acompanyar i anar al part" de la seva parella, Txell Bonet, sortida que inclouria "les sis hores següents" al naixement i unes altres sis de diàries mentre duri l'hospitalització d'ella.

Tanmateix, el Suprem només ha autoritzat Jordi Cuixart a assistir al naixement del seu fill, pero de moment no s'ha pronunciat sobre la totalitat de la petició de Cuixart, que també demanava poder ser a l'hospital amb la seva parella i el seu fill 6 hores cada dia mentre durés l'ingrés hospitalari.

Des d'Òmnium Cultural han denunciat de nou la indefensió del seu presdent: "Es tracta d'una conseqüència més de la vulneració de la llibertat de Jordi Cuixart, que porta gairebé 2 anys empresonat de forma injusta per haver-se manifestat".