La sala tercera del Tribunal Suprem ha denegat aquest matí la petició del president de la Generalitat, Quim Torra, de suspensió de l’acord adoptat per la Junta Electoral Central que ordenava la retirada dels llaços grocs, estelades i pancartes en favor dels presos polítics. Torra va presentar recurs davant l'alt tribunal divendres passat, després de l’ultimàtum de 24 hores que li va donar la Junta Electoral per retirar els símbols de les façanes dels edificis públics.

Torra, al recurs que va presentar davant la Sala Tercera de l’Alt Tribunal, va sol·licitar com a mesura cautelaríssima la suspensió de l’acord, una mesura excepcional que buscava aconseguir la suspensió d’un acte sense haver d’escoltar prèviament la part demandada. El tribunal l’havia de resoldre en un termini de 48 hores. Ara, el Suprem dona trasllat a la Junta Electoral perquè en deu dies presenti recurs.

En aquest mateix context, el llaç groc del Pati dels Tarongers ha estat retirat hores després que la líder de Ciutadans a Catalunya, Inés Arrimadas, avancés que presentaria una nova denúncia davant la Junta Electoral Central per la presència d'aquest símbol a l'interior del Palau de la Generalitat.