Joaquim Forn podrà ser a l'Ajuntament de Barcelona per a la sessió constitutiva del consistori. Després que el cap de files de JxCat presentés un escrit sol·licitant-ho, la sala segona del Tribunal Suprem, presidida per Manuel Marchena, ha autoritzat aquest dimarts la seva sortida de presó per a divendres i dissabte perquè pugui prendre possessió del seu càrrec de regidor, així com complir amb el tràmit de la declaració de béns i activitats que preveu la legislació.

En la seva interlocutòria d'aquest dimarts, els magistrats de l'alt tribunal autoritzen el desplaçament fins a Barcelona "acompanyat, clar està, de les mesures que garanteixin la seva seguretat i el retorn al centre penitenciari d'origen, sense ajornament ni dilació, el dia 15". De la mateixa manera, la sala segona recorda que el permís extraordinari "se cirscumscriu, de forma exclusiva, a la presentació dels documents precisos davant del registre de la corporació i a la seva assistència a l'acte de constitució de la corporació".

 

En aquest sentit, els jutges avisen que "no legitima la presència del senyor Forn en qualsevol altre fòrum ni institució, pública o privada, diferent de la corporació". L'escrit de l'alt tribunal assenyala que "els agents de les forces i cossos de seguretat que resultin finalment encarregats de la custòdia i el trasllat del senyor Forn assumiran la responsabilitat que la seva presència a la corporació es limitarà als fins que justifiquin aquesta autorització".

La sala presidida per Manuel Marchena encara té per resoldre el permís sol·licitat per Oriol Junqueras per assistir dilluns vinent a recollir l'acta d'eurodiputat al Congrés dels Diputats. En aquest cas, la Fiscalia ha demanat que no se li condedeixi el permís.