El Tribunal Suprem ha arxivat la denúncia presentada pel president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, contra Pablo Llarena i tres magistrats més de la sala penal d'aquest tribunal, en no complir el requisit d'haver estat formulada mitjançant querella, com exigeix la llei.

És a dir, l'alt tribunal ni tan sols s'ha plantejat estudiar si havia d'admetre a tràmit el requeriment de Torrent, perquè segons l'article 406 de la Llei Orgànica del Poder Judicial, ha estat erròniament plantejat.

 

"En haver estat presentada denúncia i no querella, és clar que no se satisfà el requisit de procedibilitat, cosa que és suficient per acordar l'arxiu de les actuacions, sense perjudici del dret que assisteix el presentant a reproduir la seva petició en els termes assenyalats", indica la providència d'arxiu.

És a dir, l'alt tribunal li diu a Torrent que estudiarà la seva denúncia i que, si vol, pot plantejar-la correctament i llavors estudiarà si ha d'admetre-la a tràmit o no.

La denúncia de Torrent es va formular per presumptes delictes de prevaricació judicial i detenció il·legal contra Pablo Llarena, instructor de la causa sobre el procés independentista de Catalunya, i els magistrats Miguel Colmenero, Francisco Monterde i Alberto Jorge Barreiro, integrants de la Sala encarregada de resoldre els recursos d'apel·lació contra les decisions de l'instructor.