La detenció de l'actor Willy Toledo ha provocat una allau de reaccions i mostres de suport a les xarxes socials. Entre els suports que ha rebut destaca el d'alguns independentistes com el del portaveu d'ERC al Congrés, Joan Tardà, el d'Òmnium Cultural o el de la periodista Pilar Rahola

També membres destacats de l'àmbit dels comuns han posat el crit al cel per la detenció de l'actor, acusat d'una presumpta vexació dels sentiments religiosos arran d'una denúncia presentada per Advocats Cristians i per la Fiscalia.

Finalment, també el cantant Pablo Hasel li ha volgut mostrar el seu suport i ha aprofitat per denunciar el seu cas o el del rapper Valtonyc.

Willy Toledo ha estat detingut aquest migdia al seu domicili de Madrid.  Toledo havia estat citat dues vegades acusat d'un delicte de vexació del sentiment religiós, i en totes dues ocasions s'havia negat a presentar-se davant la justícia. A partir d'aquí, el jutjat d'instrucció número 11 de Madrid va dictar una ordre perquè l'actor fos posat a disposició del jutge aquest dijous. 

L'artista havia anunciat que aquest dimecres, a partir de les onze de la nit, estaria al Teatro del Barrio per dur el seu acte de desobediència "fins a les últimes conseqüències" i per participar en "l'acte/vigília per la llibertat d'expressió" convocat pel Moviment Antirepressiu de Madrid.

Cal recordar que Toledo va ser denunciat per l'Associació Espanyola d'Advocats Cristians després que el 5 de juliol del 2017 publiqués un comentari a Facebook en què deia: "Jo em cago en Déu. I em sobra merda per cagar-me en el dogma de la santedat i virginitat de la Verge Maria".

El comentari responia a la decisió d'una jutgessa de Sevilla d'obrir judici oral contra tres dones que van passejar una vagina de plàstic de prop de dos metres com si fos un pas de Setmana Santa en una iniciativa anomenada La processó del cony insubmís.