Un diumenge més, centenars de persones s'han aplegat al pla de Lledoners per donar suport als polítics empresonats. Avui, a més, hi ha hagut un reconeixmement cap a l'activista Jordi Pesarodona, que resta a l'espera de ser jutjat el mes de març i és un animador habitual de l'acció.

El també regidor de Cultura de Sant Joan de Vilatorrada, Jordi Pesarodona, haurà de comparèixer davant el jutge per un presumpte delicte de desobediència greu. El motiu és no haver fet cas de la resolució del Tribunal Constitucional que acordava la suspensió del referèndum de l’1-O.

En l’escrit adreçat al jutjat d’instrucció número 2 de Manresa, la fiscalia li demana 12 mesos de multa i 2 anys d’inhabilitació per l’exercici de càrrec públic, la pena més alta que preveu el Codi Penal. La defensa de Pesarrodona ja ha avançat que en demanarà la lliure absolució, “perquè les conclusions provisionals de la fiscalia responen a un relat fictici i retorcen la llei per criminalitzar l’exercici de la desobediència civil i els drets a la llibertat d’expressió, manifestació i reunió”.

Convocats pel col·lectiu Músics per la Llibertat, la jornada ha transcorregut amb càntics i 22 músics tocant en directe.