El nou president de Súmate, José María Clavero, ha demanat a Catalunya Sí que Es Pot (CSQP), Iniciativa per Catalunya (ICV) i En Comú Podem (ECP) que "se sumin a la lluita en favor de la República catalana i que demostrin amb un gest inequívoc que realment són partits d'esquerres i progressistes". "Hem de lluitar tots plegats", ha afegit. Clavero ha enviat aquest missatge en el seu primer discurs com a president de l'entitat, en substitució d'Eduardo Reyes. El nou president ha confirmat que continuarà treballant en la mateixa línia que l'anterior president perquè creu que "les coses s'han fet bé". 

Clavero, nascut a Osca, també és castellanoparlant i ha aprofitat per negar rotundament que a Catalunya hi hagi un problema amb la llengua: "Aquest debat s'ha provocat des de Madrid per intoxicar i jo no penso passar pel tub dels enemics de Catalunya. Espanya és un país corrupte i no penso caure en un problema inventat pels enemics de Catalunya". 

L'objectiu és treballar perquè la República catalana sigui una realitat tan aviat com sigui possible. "Nosaltres ja no volem el referèndum. Hem passat de pantalla. El que volem és la independència i la República catalana perquè la República serà catalana o no serà", ha exclamat un Clavero emocionat. Els crits a favor de la independència i la República han donat un punt d'emoció a l'assemblea general que s'ha celebrat a les Cotxeres de Sants de Barcelona. Hi han participat una vuitantena de socis i ha comptat amb la presència del president d'Òmnium, Jordi Cuixart, i la presidenta de l'Assemblea de Municipis per la Independència (AMI), Neus Lloveras. El portaveu de Demòcrates per Catalunya, Antoni Castellà, ha aprofitat per inscriure's a l'entitat. 

Reyes, amb "pit i collons"

El ja expresident de l'entitat, Eduardo Reyes, ha rebut una placa commemorativa en agraïment "a la lluita per a la República catalana". Reyes, emocionat, ha agraït el gest abraçat al seu nét i ha advertit que hem d'estar "al peu del canó". "Tenim a tocar aquesta vida tan digna, que ho aconseguirem perquè hi posarem pit i collons".  

Súmate amplia la seva estructura

El relleu en la presidència també ha servit per modificar l'estructura de la direcció de Súmate, que s'ha ampliat amb quatre vicepresidències i una secretaria general.