Gonzalo Boye, advocat i víctima de l'espionatge amb el programa Pegasus, ha rebut amb certa ironia la notícia que el CNI admet haver fet servir el programa espia per investigar independentistes. Aquesta admissió, però, ve amb moltes mancances que Boye ha subratllat a través de les seves xarxes socials. El servei d'Intel·ligència només reconeix haver investigat 18 persones relacionades amb Tsunami Democràtic, tanmateix, la llista presentada per Citien Lab és molt major. "Soc de lletres, però fins aquestes xifres arribo: 65 espiats, menys 18 ja reconeguts, falten 47", ha tuitat l'advocat compartint la notícia que limitava a 18 persones les investigades pel CNI. També ha afegit una correcció: "Ah, i un detall, els de Tsunami no són del CNI sinó de la Guàrdia Civil".

TUIT  boye reconeixement catalangate 1

El CNI ha justificat l'espionatge sobre 18 "líders de Tsunami Democràtica" i ha afirmat que la justícia els va donar permís. Però, com recorda Boye, la llista d'espiats per Pegasus que s'ha destapat és de 65 polítics, activistes i advocats. On són els altres 47? La versió que està presentant el CNI seguiria la línia que fa dies que construeixen: desacreditar la investigació de Citizen Lab. 

Res quadra

Poc després, Boye ha tornat a pronunciar-se sobre l'espionatge que ha admès el CNI. De nou, a través de Twitter, l'advocat ha citat el seu tuit anterior i ha assenyalat que la falta de coherència que presenta el nombre d'espiats admesos és el resultat de donar tantes versions sense comptar tota la informació. "El problema de donar versions sense tenir tota la informació és que, al final, res quadra", ha sentenciat i ha afegit: "El millor és mantenir la calma i fer una 'investigació efectiva'".

TUIT  boye reconeixement catalangate 2

L'impacte del CatalanGate 

L'escàndol de l'espionatge massiu a polítics, advocats i activistes de l'espai independentistes ha malmès les relacions entre els partits del Govern i la Moncloa. Aquesta crisi arriba amb una resposta tènue d'alguns membres del govern espanyol i bel·ligerant per part d'altres que no satisfà en cap cas l'independentisme. Tot plegat està desembocant en què el pla anticrisi que planeja aprovar el govern espanyol penja d'un fil, després de perdre la confiança dels partits independentistes amb representació al Congrés. 

L'actuació de ministres com Margarita Robles minen encara més relacions entre el govern espanyol i els seus aliats al Congrés. Tot i això, des de la Moncloa es tanquen files al voltant dels seus ministres i es descarten dimissions com han reclamat diversos partits.