“El que estic percebent és que la ciutadania, a la prioritat de salvar la vida, comença incorporar-hi la prioritat tant o més urgent de salvar l’economia”, comença la periodista Pilar Rahola al FAQS de TV3. "Estem entrant en una fase en què estem normalitzant que hi ha una pandèmia, esperant que hi hagi una vacuna però comencem a pensar molt seriosament com pagarem les despeses i com omplirem la nevera". 

Davant aquesta nova realitat que ens espera, Rahola suggereix una remodelació de govern, i considera que "s’hauria de plantejar una petita crisi de govern per reforçar les àrees en les quals s’haurà d’intervenir en matèria econòmica", perquè el govern que hi ha ara es va formar molt abans de la pandèmia, "i potser ara caldria reforçar les àrees que caldrà intervenir en el tema econòmic que serà molt gros". 

Rahola recorda que hi ha més de 95.000 empreses catalanes que han registrat ERTO i més de 700.000 treballadors afectats a Catalunya, i una economia molt tocada. En aquest sentit, la periodista assevera que caldrà parar atenció en la gestió econòmica més enllà de salvar vides i del possible rebot del coronavirus a la tardor.