Mariano Pérez Hickman, el diputat del Partit Popular que ha entrat a formar part del Congrés després de la renúncia de l'exvicepresidenta Soraya Saénz de Santamaría, està citat a declarar la propera setmana en qualitat d'investigat al Jutjat de Pozuelo (Madrid) pel cas de la depuradora d'Húmera.

Segons la providència, Pérez Hickman està citat a declarar juntament amb nou càrrecs públics més, entre regidors, exregidors, tinents i extinents d'alcaldia de l'Ajuntament de Pozuelo, des de l'any 2005. La denúncia pels presumptes abocaments d'aigües contaminants i pudors de la depuradora va ser presentada per un veí de la localitat.

Pérez Hickman va ser regidor en l'Ajuntament de Pozuelo entre els anys 1991 i 2011, pel Partit Popular. Segons consta al web de la formació política, és el candidat número 18 al Congrés dels Diputats per Madrid i ahir va prendre possessió del seu escó.

El Grup Municipal de Somos Pozuelo s'ha personat en la causa com a acusació popular. Segons el parer del seu portaveu, Pablo Gómez Perpinyà, Pérez Hickman hauria "de dimitir" com a diputat arran d'aquest cas. "Una persona investigada per uns de fets tan greus i que estan directament relacionats amb la seva gestió al capdavant d'un Ajuntament, hauria de dimitir com a diputat en cas de confirmar-se la seva imputació. En cas de no ser així, el PP continuaria protegint i premiant el mal govern", ha afegit.

El regidor de l'oposició ha explicat que la investigació "afecta" un total de 10 regidors i exregidors, "incloent l'actual alcaldessa Susana Pérez Quislant" pel seu càrrec de tinent d'Alcaldía, en la passada Legislatura .

Tots ells estan citats a declarar davant del Jutjat número 1 de Pozuelo de Alarcón els pròxims 18 i 19 de setembre en qualitat d'investigats, segons la providència datada a 7 de juny.