Mentre que la candidatura dels Jocs d'Hivern 2030 segueix paralitzada per les desavinences entre Catalunya i l'Aragó, l'oposició al projecte, liderada per la plataforma Stop JJOO segueix fent passes endavant. L'acció més notable va ser la manifestació històrica a Puigcerdà, poc abans que el Govern acabés anunciant que posposava la consulta prevista per el mes de juliol per la manca d'un projecte clar. Malgrat això, l'executiu ja ha començat a difondre una campanya a favor del 'sí', l'opció més majoritària en les enquestes publicades fins ara. Tot i que el Govern va assegurar que només faria campanya per fomentar la votació a la consulta, el cert és que ja ha difós a través de la televisió pública i d'altres mitjans de comunicació també en paper, publicitat sobre els Jocs, amb el lema "tornem a fer història" i promovent les oportunitats que l'esdeveniment pot portar al territori, assegurant que millorarà la vida de moltes persones. I aquesta publicitat no ha agradat gens als del 'no', que han decidit que ho denunciaran.

Serà aquest dimecres quan la plataforma Stop JJOO presenti una denúncia al Síndic de Greuges, al Consell de l'Audiovisual Català i a l'Oficina Antifrau en relació a aquest anunci. Ja a finals de maig la plataforma va explicar que estava estudiant aquesta acció perquè s'estan utilitzant recursos públics per fer una campanya "parcial", quan Laura Vilagrà i Victòria Alsina van defensar, en la presentació de la consulta, que serien neutrals. 

Certament la neutralitat en aquesta campanya és una qüestió que balla al Parlament i que ha anat comptant amb declaracions oposades. Abans de convocar-se la data de la consulta en debat parlamentari la consellera Alsina, responsable de les característiques tècniques de la consulta, va assegurar que el Govern faria campanya a favor dels Jocs. Després, però, en una roda de premsa posterior amb Vilagrà van assegurar que farien una campanya neutral, en el sentit que el què s'incentivarà és que les persones votin, sense marcar el sentit, i que seran els partits qui es posicionaran.

Dies després i davant les crítiques de la CUP i els comuns per haver vulnerat la suposada neutralitat, el conseller d'Economia Jaume Giró va dir, també en seu parlamentària, que "el Govern el què ha de fer és estar a favor de totes les iniciatives que projectin el país a l'exterior, que aportin inversions, que estimulin l'economia, i que aportin activitat econòmica pels comerços, botiguers, restaurants i hotels". Així doncs, és clar ara que el Govern farà campanya a favor dels Jocs, amb una consulta que a hores d'ara es troba sense data i a l'espera de novetats del Comitè Olímpic Espanyol, que probablement arribaran aquesta mateixa setmana.