Els germans dels dirigents del Partit Popular tornen a despertar sospites per la seva activitat professional, en aquest cas, la germana del nou president dels populars, Alberto Núñez Feijóo. Les alarmes per un possible tracte de favor a l'empresa on treballa Micaela Núñez Feijóo, el Grup Eulen, salten després que aquesta multipliqués els contractes amb la Xunta d'ençà que l'actual president del PP arribés al govern gallec l'any 2009. Segons informa Público, els expedients d'adjudicació de desenes de contractes de l'administració gallega van acabar a les mans d'Eulen, fins i tot, quan l'oferta que presentava la companyia no superava les seves competidores. 

Micaela Núnez Feijóo, és directora per al Nord-est d'Espanya del Grup Eulen i d'ençà que el seu germà va arribar a la Xunta la seva empresa s'ha beneficiat de més contractes amb l'administració. Des que l'actual president del partit Popular va arribar al govern gallec l'any 2009, fins a finals de 2021, l'empresa on treballa la seva germana ha rebut adjudicacions per un valor total de 37 milions d'euros. Es tracta del triple de la mitjana que Eulen aconseguia amb el govern anterior a Feijóo. 

De l'anàlisi dels aproximadament 140 contractes d'adjudicacions a diverses filials de la companyia on treballa la germana de Feijóo, es pot deduir que hi ha hagut un tracte de favor cap a l'empresa, segons afirma Público. El digital ha intentat contar tant amb la Xunta com amb Eulen, però cap s'ha volgut pronunciar sobre el tema. 

El major contracte 

El contracte més copiós que va obtenir Eulen en aquest període és un pels serveis de vigilància i seguretat de cinc hospitals i vint-i-cinc centres de salut a l'àrea sanitària d'A Coruña. En total, el contracte es va elevar a més de 10 milions d'euros. Per aquesta adjudicació, Eulen va competir amb altres empreses com Prosegur o Securitas. Finalment, es van endur l'adjudicació malgrat no ser l'oferta més barata. Que una empresa es pugui quedar un contracte de l'administració ha passat anteriorment, el que crida l'atenció és la manca de justificació que sustenta aquesta decisió en l'expedient de l'adjudicació. 

També és destacable el fet que en aquest contracte en concret no es va dividir en lot, fet habitual i recomanat per la llei en el cas de les grans licitacions. Només uns mesos abans, un concurs públic similar, però dirigir a l'àrea sanitària de Vigo, si va ser dividit. Molts dels concursos que Eulen ha guanyat d'ençà que Feijóo està a la Xunta no estaven dividits.