La Fiscalia Anticorrupció i la Fiscalia Europea han mantingut un estira-i-arronsa durant setmanes per delimitar qui i com investiga el cas del contracte per comprar mascaretes que va beneficiar a Tomàs Díaz Ayuso, el germà de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso. Tot i que la qüestió entre les dues fiscalies ja s'ha dirimit, en l'intercanvi que van mantenir per arribar un acord es pot observar els dubtes que ja planen sobre el cas. Segons informa El Confidencial, la Fiscalia Anticorrupció que certs dubtes sobre el paper d'Ayuso en la contractació de l'empresa del seu germà. Tant és així que el cap del departament, Alejandro Luzón, relata en un informe intercanviat amb la Fiscalia Europea que es troba investigant "el possible tracte de favor" a l'empresa del germà de la presidenta de Madrid. 

"El seu paper en la contractació no és clar i podria arribar a integrar algun delicte concret", exposa Luzón. Les sospites sobre el delicte que es podria haver comès en aquest contracte es baralla el tràfic d'influències, negociacions prohibides o falsedat. Per Anticorrupció aquestes sospites són clares, però no tant per la Fiscalia Europea que se centra en els fons europeus. Segons fonts consultades per El Confidencial, els representants de les dues fiscalies van embrancar-se en una discussió dialèctica sobre el cas del contracte del germà d'Ayuso. Tot i això, ambdues institucions ja han delimitat que investigaran el cas paral·lelament. 

La Fiscalia Anticorrupció, per la seva banda, continuarà endavant amb la investigació per esclarir si hi ha hagut alguna mena de corrupció en la contractació. En canvi, l'Europea investigarà si hi va haver malversació dels fons europeus de desenvolupament regional. 

Ayuso manté la seva posició 

Mentre les diverses fiscalies s'organitzen per investigar els moviments darrere del contracte del germà d'Ayuso, la presidenta de Madrid manté la seva innocència. Segons Ayuso, els investigadors podran "moure's de finestreta a finestreta" però ha insistit que "no hi ha res"."No hi ha res diferent del que s'ha comentat. Podrà moure's de finestreta a finestreta cada vegada que es tancarà perquè no hi ha res i busquen una nova per seguir marejant el tema. Que s'aclareixin ja uns organismes o altres perquè és que és estirar alguna cosa on no hi ha absolutament res", va remarcar el diumenge passat, segons recull Europa Press. La presidenta de la Comunitat de Madrid ha defensat la seva innocència d'ençà que l'escàndol del contracte de les mascaretes va esclatar tant dins com fora del seu partit.