L'ONG SOS Racisme aclareix el seu posicionament entorn la polèmica per certes piulades o articles antics del president de la Generalitat Quim Torra: "Els seus missatges no són racistes". Així ho ha expressat l'organització en un comunicat per aclarir un posicionament previ que s'havia fet sobre aquests missatges del president i que sembla que s'ha malinterpretat en alguns casos. 

"Utilitzar el concepte de racisme per referir-se a aquest tipus d’accions banalitza el racisme i menysté el patiment de les seves víctimes reals", indica l'ONG afegint que alguns sectors estan fent un mal ús d'aquesta paraula. Asseguren que fer servir el terme en un mal context només contribueix a debilitar la lluita antiracista.

Tot i considerar que els missatges del president de la Generalitat no són racistes, opten per rebutjar-los ja que creuen que "es tracta d’un discurs perillós, irresponsable". Segons SOS Racisme, parlar de "els espanyols" o bé de "els catalans" no ajuda a "contribuir en la construcció d’una societat diversa i cohesionada, de la que tothom s’hi senti part".

L'organització s'ha vist obligada a escriure aquest segon text sobre el president després d'un primer posicionament que començava indicant: "Rebutgem el discurs que el Sr. Joaquim Torra va fer servir de manera reiterada. Un discurs perillós, irresponsable i inacceptable, basat en prejudicis".