El diputat electe per Vox i candidat a l'alcaldia de Madrid, a més de representant de l'acusació popular en el judic contra la cúpula independentista, Javier Ortega Smith, és, o almenys va ser, un fervent admirador de Falange Espanyola.

Així ho demostra un article escrit el 1986, quan comptava 18 anys d'edat, al Boletín Así (Ciudad Lineal. FE-JONS) titulat 'No oblidar' i que commemorava el 50 aniversari de la mort dels líders feixistes José Antonio Primo de Rivera, Ramiro Ledesma, Julio Ruiz de Alda i Onésimo Redondo.

El document, recuperat per La Marea, conté frases com "no podem oblidar el passat de la Falange, no podem oblidar-nos d'aquells moments d'elaboració de la nostra doctrina, moments en els quals els nostres millors José Antonio, Onesimo, Ramiro, Julio, van crear la doctrina més jove i gran d'Europa".

L'article fa un repàs de la doctrina ideològica del falangisme i enalteix els valors considerats com a autèntics i primigenis del pensament de José Antonio Primo de Rivera que, segons Ortega-Smith, van ser pervertits durant el franquisme. L'autor també insistia que la doctrina falangista "serà reconeguda pel poble espanyol i la seva joventut fins a guanyar Espanya".