El líder de Cs al Parlament, Carlos Carrizosa, ha assegurat que no posaran com a requisit que el seu partit lideri la candidatura conjunta que proposen al PSC i al PPC. "No ens asseuríem sota aquesta condició", ha afirmat en una entrevista amb l'Agència Catalana de Notícies (ACN). El dirigent taronja ha considerat "prematur" parlar de caps de llista però veu Cs amb "moltes possibilitats d'encapçalar qualsevol tipus de coalició constitucionalista". Tot i que ha reivindicat "el pes" i "l'obra" de Cs a Catalunya, ha declinat que el lideratge taronja d'aquesta aliança recaigui necessàriament sobre el seu partit.

El també cap de l'oposició a Catalunya ha explicat que, més enllà de les converses amb el PSC i el PPC, estan parlant amb l'"associacionisme constitucionalista" per articular una candidatura que impedeixi un nou executiu independentista a la Generalitat. Així, ha asseverat que les entitats donen suport a "qualsevol iniciativa que pugui portar a un enteniment" entre populars, socialistes i Cs.

Els plans de Miquel Iceta

El PSC ha rebutjat reiteradament l'oferiment de Cs d'un pacte a tres bandes, però Carrizosa ha garantit que seguiran estenent-los la mà perquè "els votants socialistes comprarien una coalició que es basés en uns punts concrets per millorar la vida dels catalans i donar ja fi definitivament a la dècada del procés". "Nosaltres no deixarem d'insistir", ha subratllat. Sobre la negativa del primer secretari del PSC, Miquel Iceta, a aquesta coalició, ha opinat que "podria estar motivada perquè té d'altres plans", com "fer un altre tripartit" amb ERC i els comuns.

Pel que fa a la posició del PPC, que condiciona el pacte al vot de Cs als pressupostos generals de l'Estat o a limitar-lo només a algunes circumscripcions, el dirigent taronja ha apuntat que "són qüestions de detall" i que dependran de si el PSC se suma finalment a l'acord o no. "Allò que donaria versemblança a la possibilitat d'anar junts", ha afegit, "seria que ens poguéssim posar d'acord al voltant d'uns punts que poguessin ser referendats per la majoria dels electors".

"La seva gran oferta electoral"

Per aconseguir guanyar, Carrizosa vol "il·lusionar l'electorat i mobilitzar-lo". En aquest sentit, ha criticat per "molt simples" els programes dels partits sobiranistes, que fan del procés independentista "la seva gran oferta electoral". "Nosaltres hem d'oferir als catalans qüestions de veritat, quotidianes i importants per a la gent, que han de ser transversals i bones tant si ets independentista com si no ho ets", ha argumentat.

El cap de Cs al Parlament va assumir la candidatura taronja a les eleccions després de la renúncia de la portaveu Lorena Roldán, que havia estat l'escollida en primàries. Carrizosa ha confiat que Roldán repetirà com a diputada perquè "fa intervencions molt bones i és una peça estratègica". "Sense cap dubte, hi comptem", ha dit, tot i que ha afegit que encara no han confeccionat les llistes i que la decisió no la prendrà ell.