Les revelacions de la trama Kitchen, l'operatiu parapolicial destinat a robar a Luis Bárcenas, extresorer del Patit Popular, informació compromesa per a la cúpula del PP, porten a punts sorprenents, com la implicació del confessor de Jorge Fernández Díaz, el capellà Silverio Nieto, que va actuar de mediador entre l'exnúmero dos del ministre, Francisco Martínez, el mateix Fernández Díaz i el policia Enrique García Castaño, el Gordo, el mateix que, segons s'ha sabut avui mateix, va rebre l'encàrrec de revitalitzar l'Operació Catalunya contra la cúpula de l'independentisme català.

Segons revela El País a partir de l'escrit de la Fiscalia sobre el cas Kitchen, Silverio Nieto acompanyava El Gordo en el moment en què aquest va ser arrestat, el juliol del 2018, i anteriorment va fer de mediador enviant missatges entre Martínez i Fernández Díaz i el mateix Gordo.

Biografia peculiar

Nieto, extremeny nascut el 1947, ha tingut una biografia peculiar. Segons el mitjà citat va ser mariner mercant, policia de la Brigada d'Informació franquista en els setanta, després jutge per oposició, amb una sòlida formació jurídica, i magistrat en el Tribunal Superior de Justícia de Madrid, on, segons va publicar El Confidencial, va ser tutor de pràctiques de Carlos Lesmes, actual president del Tribunal Suprem i del Consell General del Poder Judicial.

La revelació divina no li va arribar fins al 1999, quan va ser ordenat sacerdot amb 51 anys, i des d'aleshores ha actuat de lampista a les clavegueres de l'Església, amb la missió d'aclarir, o bé tapar, alguns dels casos més coneguts d'abusos de menors a l'Església espanyola.

Amb Fernández Díaz, conegut pels seus posicionaments ultramuntans, entre els quals s'inclouen les condecoracions a la Verge Maria, l'uneix una estreta amistat, encara que segons el mitjà citat, Nieto nega ser el seu confessor. En tot cas, el mateix capellà ha reconegut que va conèixer Francisco Martínez dels seus temps de policia i també diversos jutges de la seva etapa a la magistratura. En declaracions a El País, admet que "va reenviar" un missatge de "Paco" [Francisco Martínez] al ministre Fernández Díaz, però s'ha desvinculat de qualsevol altra relació.

 

Imatge principal: Silverio Nieto, en una imatge del 2004, quan era director del Servei Jurídic Civil de la Conferència Episcopal Espanyola / Efe