La Fiscalia anticorrupció ha demanat al jutge del cas Villarejo que citi com a investigats a l'exministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, i a l'exsecretària general del PP i també exministra, María Dolores de Cospedal, segons ha avançat eldiario.es. Anticorrupció sol·licita aquestes citacions en el marc de la peça que investiga l'espionatge a l'extresorer del PP, Luís Bárcenas, mitjançant la policia política del Ministeri de l'Interior.

Aquesta part de la investigació està centrada en l'anomenada "Operació Kitchen", que es tracta d'una maniobra parapolicial que tenia com a objectiu sabotejar la investigació de la Caixa B del PP i que va estar pagada amb fons públics. En aquesta part del cas Villarejo també hi ha imputats altres alts càrrecs del govern espanyol i del PP com l'exsecretari d'Estat de Seguretat, Francisco Martínez, o Eugenio Pino, el comissari encarregat de dirigir aquesta policia política.

Cospedal Congres PP EFE

Efe

Aquesta policia política, a part d'espiar a Bárcenas també va actuar contra el procés independentista a Catalunya i contra Podemos. En el cas de l'extresorer del PP, actualment a la presó, l'operació tenia per objectiu impedir la investigació de l'Audiència Nacional contra el finançament irregular del PP durant més de 20 anys. 

Segons avança el mateix diari, els indicis contra Fernández Díaz i Cospedal es van veure ratificats quan es va confiscar el mòbil a qui fou número dos de la policia política, Francisco Martínez, el passat mes de març. Martínez encara no ha declarat davant del jutge en cap de les dues ocasions que ha estat citat, però ja va assegurar que ho faria quan s'aixequés el secret de sumari, que està previst pel pròxim dilluns.