L'executiu en funcions de la Comunitat de Madrid, liderat per la presidenta Isabel Díaz Ayuso, ha presentat aquest dilluns un robot humanoide perquè respongui preguntes als periodistes que cobreixin les eleccions de la comunitat madrilenya.

El govern de Comunitat de Madrid posarà a la disposició dels periodistes el robot perquè doni informació sobre els resultats en directe, previsions i altres dades relacionades amb les eleccions. El robot humanoide es diu Sophia i té un sistema operatiu intel·ligent que li permetrà oferir respostes sobre diferents blocs d'informació, amb la capacitat de donar informació útil el més ràpid possible i de manera actualitzada.

Sophia, el robot xinès

El robot Sophia ha estat creat per l'empresa de Hong Kong, Hanson Robotics. La companyia xinesa ha cedit el seu ús al govern de Madrid només durant la jornada electoral i es trobarà al Centre de Dades del pavelló 14 d'Ifema.

Podrà facilitar les dades sobre participació amb molta rapidesa i podrà contestar als mitjans de comunicació sobre aquesta informació amb un gran nivell de detall, per barris i meses electorals. També facilitarà i recordarà informació sobre les mesures de protecció sanitària.

Sophia robot Madrid - EFE

Foto del robot humanoide, Sophia. - EFE

Dades en temps real

Sophia serà capaç d'interactuar amb els més de 160 periodistes acreditats a través del reconeixement facial. Imita gestos humans i expressions facials i podrà contestar a qualsevol pregunta sobre temàtiques predefinides, en aquest cas les eleccions madrilenyes.

La seva configuració consta d'un sistema de veu des d'on es desenvoluparà totes les respostes. El seu software analitza "tot el que sent per a després, amb la xarxa, poder buscar informació" per "crear la millor resposta possible", així els periodistes podran conèixer en temps real les principals dades i novetats del que vagi succeint durant la jornada electoral.

La JEC darrere d'Ayuso

La Junta Electoral Central (JEC) ha decidit obrir dos expedients sancionadors contra la presidenta tecnòfila, Isabel Díaz Ayuso. Els expedients s'han interposat arran dels recursos interposats pel PSOE i Más Madrid. Inicialment, ambdós partits havien interposat una denúncia respectivament per l'actuació de Díaz Ayuso a la Junta Electoral Provincial de Madrid, però l'ens va desestimar les dues. No obstant, un altre recurs d'Unidas Podemos en el mateix sentit ha estat desestimat per la Junta Electoral Central.

Imatge principal: Foto del robot Sophia. - EFE