Els titulars del dia els va acaparar el fugaç contacte entre el president de la Generalitat i Felip VI, que va quedar immortalitzat —a instàncies del monarca— en una instantània distribuïda ràpidament pels serveis de comunicació de la casa reial. En realitat, però, amb qui el rei va mantenir una conversa una mica més llarga, tot i que també breu, va ser amb la consellera de la Presidència. Laura Vilagrà va ser la designada per asseure's a la cadira reservada per al Govern de la Generalitat al sopar inaugural de les jornades del Cercle d'Economia. Finalment també hi va ser la titular d'Exteriors, Victòria Alzina. 

Felip VI i Vilagrà van estar en taules separades, una al costat de l'altra. El cap d'Estat va ser a la presidencial, mentre que la consellera va estar acompanyada del ministre de Cultura de la República de Corea, la ministra d'Indústria espanyola, Reyes Maroto, el vicepresident del Cercle d'Economia i el primer tinent d'alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni. Instants abans, a fora de l'hotel W on se celebrava l'esdeveniment, un grup de manifestants convocats per l'ANC cremaven fotografies del rei. 

Els 3.000 represaliats

No va ser fins al final, un cop acabat el banquet, que Vilagrà i el rei van trobar-se cara a cara i van intercanviar unes paraules. Segons fonts de Presidència, la consellera va explicar-li que era "representant de la majoria de catalans". Alhora, va confirmar-li que la voluntat de diàleg del govern que encapçala Pere Aragonès és real i que la intenció és aprofundir en la negociació per resoldre el conflicte polític. Ara bé, no va voler desaprofitar l'ocasió per recordar-li que Catalunya compta amb "3.000 persones represaliades pendents de judici injustament o enjudiciades i això dificulta molt la situació": 

A primera hora de la tarda, Aragonès va protagonitzar la conferència inaugural de la reunió anual del Cercle d'Economia, que enguany se celebrava a Barcelona en comptes de Sitges. Durant el discurs va emplaçar Pedro Sánchez —que divendres clourà les jornades a Barcelona— a reprendre la negociació amb Catalunya partint de la Declaració de Pedralbes que el propi president espanyol va signar el desembre del 2018 amb l'aleshores president, Quim Torra. 

En la benvinguda que el president del Cercle va fer a Aragonès, va felicitar-lo pels seus primers passos com a president i li va demanar que governés amb realisme i sense èpica. Alhora, Javier Faus va fer costat als indults. 

A la imatge principal, Felip VI al sopar del Cercle. / S. Alcàzar