Ciutadans no està passant la millor de les seves èpoques i, fins i tot, els seus propis sondejos interns vaticinen una gran pèrdua d'escons de cara a les eleccions al Parlament del proper 14 de febrer. La caiguda de la formació de dretes va començar amb les eleccions al Congrés del 10 de novembre de 2019, on va passar de 57 diputats a 10, sembla que el desastre es repetirà a Catalunya. 

El digital Vozpópuli ha tingut accés a sondejos interns de la formació que no li donen més de 18 diputats el 14-F. Les previsions són tan pessimistes que fonts del partit comenten internament que "firmarien per assegurar-se 18 escons" ja que no descarten que la caiguda sigui encara pitjor. 

Actualment Ciutadans té 36 escons a la cambra catalana i, segons els seus trackings, n'aconseguirien entre 15 i 18. Una caiguda molt important tenint en compte que a les eleccions al Parlament del 21 de desembre de 2017 van ser la força més votada. 

El CIS

Segons el darrer baròmetre del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS), Ciutadans cauria a la quarta posició amb un 8,2% i se situaria per davant de JxCat que, amb un 8,1%, seria cinquena força. ERC guanyaria les eleccions catalanes del 14-F amb un 20,5% d'intenció de vot, el PSC seria segona força amb el 15,2% seguit dels comuns amb el 8,7%. La CUP seria sisena força (3,8%) seguida del PP català (2,1%), Vox (1,3%) i el PDeCAT (0,3%).

El CEO 

La tercera onada de l’enquesta Baròmetre d’Opinió Política del Centre d'Estudis d'Opinió (CEO) tampoc porta bones notícies a Ciutadans que també el situaria com a quarta força amb 13-14 escons

ERC guanyaria les eleccions al Parlament amb 36-37 escons i quedaria a una distància d'entre 7-8 escons de JxCat. En tercera posició se situaria el PSC (22-23), Cs perdria més de 20 diputats i es quedaria amb 13-14, PP català (8-9) i CUP (6-8) millorarien resultats mentre que els comuns es mantenen amb 7-9. Vox podria irrompre al Parlament amb 7-8 escons i el PDeCAT podria tenir-ne un.

"No ens sabem vendre"

El citat digital assegura que des de dins del partit es fa autocrítica i s'atribueix la pèrdua de vots a "la falta de capacitat per explicar la seva activitat parlamentària als catalans". "No ens sabem vendre", lamenten fonts del partit.

Ciutadans creu que transmet un missatge de "no tenir complexes per entrar en el cos a cos amb el nacionalisme però que no acaba de ser útil a l'hora d'arribar a pactes transversals".