L'actual president de la Cambra de Comerç, Joan Canadell, s'ha presentat a les primàries de Junts per ser diputat per Barcelona, i ha confirmat el pas que havia insinuat fa algunes setmanes. Canadell intentarà situar-se d'aquesta manera en un dels llocs de sortida, darrere de la presidenciable, Laura Borràs

També han anunciat en els últims dies que concorren a les primàries el conseller de Territori, Damià Calvet, que va perdre davant de Borràs; el conseller de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró; la consellera portaveu, Meritxell Budó; l'advocat i diputat al Congrés Jaume Alonso Cuevillas, la portaveu de Junts, Elsa Artadi, i la diputada al Parlament Aurora Madaula.

Aquestes primàries serviran per escollir els vuit llocs de sortida per Barcelona, després de la candidata a la presidència.

"He decidit presentar-me a les primàries de Junts com a simpatitzant. M’hauria agradat més fer-ho en una llista a l’escocesa, amb tots els partits independentistes, però no ha estat possible. En tot cas, ho faig al partit que més ha defensat la unitat que sempre he demanat", ha argumentat. "Crec que Catalunya pot esdevenir un dels països més pròspers d’Europa en 10-20 anys, tal com defenso al meu llibre Potencial d’Estat, i treballaré per assolir-ho. Això serà possible, només, si som un estat independent, pel qual penso lluitar", ha indicat.

Canadell ha explicat que també defensarà el model econòmic de quan la seva candidatura impulsada per l'ANC es va presentar a les Cambres de Comerç. "Entretant, vull defensar el món empresarial des del Parlament; això inclou en sentit ampli empresaris, autònoms i treballadors. Estic convençut que l’estat del benestar ha de sorgir de la generació de riquesa de les empreses, i que el primer serà sortir de la crisi. El model econòmic que defenso és el que vam presentar a les Cambres de Comerç fa un any i consta de quatre pilars fonamentals: economia de valor afegit, el màxim d’internacionalitzada, sostenible mediambientalment i socialment responsable", ha afegit.