Primeres divergències públiques entre Esquerra i Junts per Catalunya sobre l'ajornament de les eleccions al Parlament. El conseller d'Acció Exterior, Bernat Solé, ha retret al candidat del Parlament per Junts, Joan Canadell, que reclami el vot electrònic: "El senyor Canadell no pot generar falses expectatives sobre el vot electrònic, calen majories i a dia d'avui no podem dir això. Les persones que volen assumir responsabilitats a nivell de país han de tenir rigor, és un flac favor a la societat".

Canadell, com a president de la Cambra de Barcelona, ha recordat que es va aconseguir la participació màxima de tota la història d'aquest organisme gràcies a aquest sistema. I també havia demanat anteriorment fer-ho extensible a les eleccions del FC Barcelona. Solé, en declaracions a Aquí Cuní de Ser Catalunya ha remarcat que hi ha un projecte de llei electoral des del 2018, però que no compta amb els suports necessaris, ja que PP, Ciutadans i PSC van presentar una esmena a la totalitat. És per això que si no hi ha un acord majoritari, no es pot facilitar el vot electrònic pel 30 de maig: "No puc garantir el vot electrònic perquè depèn del consens de tothom".

Les impugnacions a la nova data

D’altra banda, Solé ha tret importància als recursos que es puguin presentar al decret de suspensió de les eleccions. De fet, aquest matí hem sabut que la Lliga Democràtica en presentarà un.

El titular d’exteriors ha remarcat que aquesta decisió de les noves eleccions està consensuada amb la resta de forces polítiques: "Aquest decret que deixa sense efecte la convocatòria d'eleccions és fruit d'un consens unànime i majoritari pel que fa a la data del 30 de maig". A més, afirma que ell "és el primer que té interès en anar a votar" però cal garantir una majoria que pugui exercir els seus drets perquè "una baixa participació deslegitimaria les eleccions".

Sobre analitzar com s'han preparat les eleccions, ho centra a dues bandes: la primera, les del 14 de febrer, que assegura que "s'anava a votar amb tota la feina feta". De l'altra, la nova data: "S'està treballant per mantenir els tràmits que ja s’havien dut a terme i alhora no limitar els drets de les formacions i ciutadans que es vulguin presentar el 30 de maig". Malgrat tot, serà la Junta Electoral Central (JEC) qui ho haurà de ratificar.